Home

12.036 m x 2.350 m
Atît spațiu ar ocupa un container intermodal.
Și ar crea de două ori mai mult loc.

Se pot tăia bucăți din perete, înlocuindu-le cu sticlă, se pot atașa tavane externe, se poate folosi acoperișul, se poate înălța pe picioare încît să creeze loc și sub el, se pot atașa alte containere, se poate transporta, se poate transforma în cinema, galerie, cafeneatîrg de chestii, discotecă, teatru, fumoar, bibliotecă, spațiu de dezbateri, lecturi, prezentări, shopping work (workshop), sală de ping-pong, și cine știe ce altceva ar mai putea găzdui în afară de proiecte site-specific, grupuri de teatru, intelectuali vorbind, studiouri creative, ONG-uri, reprezentanți, ba chiar și studenți. Toate ăstea fără aviz de construcție, potrivit Legii 50/1991 art. 11 alin. (2)

S-au făcut multe nebunii din containere ca și spații de artă contemporană sau muzeu sau blocuri sau case. Sper să vă inspire…

Lansînd o căutare spontană pe olx.ro se poate observa, că un ditamai container costă relativ puțin, dacă luăm în considerare, că acesta se poate folosi aproape instant. Mai exact 2500 de euro, și cam de aici încep prețurile pentru containere folosite, ajungînd pînă 5000 de euro pentru unul nou-nouț. Parale, pentru care se poate lansa o campanie pe creștemidei și se poate scrie un proiect către primărie și se pot organiza petreceri pentru donații și se poate cere sponsorizare de la un distribuitor de containere și etcetera.


/ EN \

This post proposes the acquisition of a High Cube intermodal container, that would be placed in the university’s garden, serving as a multifunctional social space (coffee, bar place, club, library) where a wide variety of programs can be initiated, such as theatre, cinema, exhibitions, markets, lectures, presentations, ping-pong championships. A container can be transformed and used in many ways, by cutting parts of it’s sidewall, transforming it’s roof in a terrace or simply extending it with other removable stuff, raising it above ground level so another covered space is created, and so on. Take a look at these examples: contemporary art space, museum, housing, homes.

containerproposalweb (1 of 5) containerproposalweb (2 of 5) containerproposalweb (3 of 5) containerproposalweb (4 of 5) containerproposalweb (5 of 5)

konténer6konténer konténer5

konténer7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s